Generell informasjon


Norsk Tivolidrift as er en del av Axels Tivoli Group, en av Skandinavias største aktører innen fornøyelsesparker / tivoli siden 1928.


Axels Tivoli arrangerer årlig en rekke festivaler med underholdning for store og små, salgsboder, samt karuseller for enhver, f.eks. Messa i Tønsberg og Tivoli i by’n i Lillestrøm rundt 17 mai.

Axels omreisende tivoli-avdelinger besøker årlig en rekke arrangement, byfester og festivaler over hele Norge og Sverige. Med karuseller og attraksjoner for store og små. De siste årene har vi besøkt bl.a Drammen, Arendal, Sandefjord, Skien, Oslo.

Karuseller/materiell


Alle karuseller og attraksjoner er godkjent og blir jevnlig kontrollert av SJT (tilsynsorganet for tivoli, fornøyelsesparker, ski og gondolbaner). Kun godkjent materiell blir benyttet. Personalet som betjener attraksjonene har opplæring på den enkelte karusell med kunnskap og trening i bygging, demontering, sikkerhet og evakuering, drift og vedlikehold.


Årlig fornyes og oppgraderes tivoli med nye karuseller og det legges stor vekt på materiell som er mer miljøvennlig, bruker mindre strøm, er letter å transportere og krever færre transporter pr enhet. Vår turne-rute forsøkes å legges opp på en slik måte at det blir færrest mulig å kortest mulige transportetapper for å spare miljø. Et annet miljøtiltak er at lyspærer er skiftet til led-pærer i karusell belysningen, noe som både reduserer strømforbruk, og som fjerner behovet for å bytte ikke miljøvennlige pærer.


Tivolidrift_2
Tivolidrift_3
Tivolidrift_1
Tivolidrift_4

Personell


Alt personell er utstyrt med nødvendig sikkerhetsutstyr som vernesko, synlighetstøy o.l. De har trening og opplæring i bruk brannsluknings- og redningsutstyr. Alle ansatte har egne soverom, tilgang på dusj og fasiliteter til å vaske klær og utstyr. På alle avdelinger har vi med eget kjøkken/kantine og egen kokk. Dette både for å sikre fullverdig god ernæring til de ansatte og skape et godt arbeidsmiljø. Egen kokk bidrar også til å sikre best mulig utnyttelse av matressursene og redusere mat svinn. Alt personell har nødvendige arbeidstillatelser og D-nummer.


Annet - Miljø


Vi er opptatt av miljø rundt oss, og all bygging av tivoli skjer på dag/kveldstid (om ikke annet er spesifisert og søkt om). Plassen og omliggende område blir ryddet daglig og ekstra godt ved avreise.


Det jobbes med ulike løsninger for å redusere mengde avfall:

  • Det er innført miljøvennlig billetthefter i stedet for enkeltbilletter. Det reduserer både mengde avfall og søppel på tivoliområdet.
  • Leverandørene våre oppfordres til å pakke «gevinster» med mindre emballasje, i større enheter og bruke gjenvinnbart materiell og emballasje.
  • Popcorn / sukkerspinn, Churros benyttes gjenvinnbar emballasje så langt dette finnes.
  • Det arbeides med tiltak for å i større grad miljø sortere avfall.


Tivoli har forsikring mot skade på 3.mann og 3.mann’s eiendom gjennom Gjensidige.